18 ianuarie 2013

România - valoare 0


Recent am citit un articol pe gandul.info despre persoanele care au contracte de închiriere cu RA-APPS și mi-am adus aminte de un un episod al emisiunii În premieră de pe Antena 3 din 2011 în care subiectul principal este proasta administrare a patrimoniului:
5,5 miliarde de euro,  de două ori cât bugetul Ministerului Sănătății și Educației pe un an la un loc, atât pierde România, în fiecare an, din cauza nepăsării statului. Palatul Parlamentului ar trebui să plătească un impozit de peste un milion de euro pentru sălile pe care le închiriază, dar de peste 20 de ani, administrația Camerei Deputaților se face că uită. 
Apartamentele de lux în care stau demnitarii sunt subevaluate, așa că aceștia plătesc taxe mai mici decât oamenii de rând. În centrul Bucureștiului, un imobil istoric aparținând statului are valoarea unui telefon mobil la mâna a doua, iar sediul Guvernului și Palatul Cotroceni ar putea fi cumpărate cu banii jos de orice om de afaceri. 

Lista evenimentelor din Palatul Parlamentului din perioada 1999- 2011 poate fi consultata pe cdep.ro.


Casa Vernescu de pe Calea Victoriei, cu o suprafață de 300 mp, pe un teren de 4700 mp apare în acte având valoarea de 664 lei însă valoarea reala este de aproape 10 milioane euro, in aceste condiții se plătește un impozit anual de 15 Euro nu 150.000 cum ar fi normal.

Emisiunea poate fi urmărită pe inpremiera.antena3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu